Oplossingen voor startende ondernemers

Welke problemen ervaren mensen als ze een onderneming willen starten? En hoe kunnen we die als gezamenlijke overheidsorganisaties oplossen? We toetsen onze oplossingen altijd bij de doelgroep: startende ondernemers.

De volgende oplossingen zijn reeds tot stand gekomen naar aanleiding van ons klantreisonderzoek onder starters:

De Naamchecker:

Naast het handelsregister checkt de starter direct ook de beschikbaarheid van de naam als merk. Dit bespaart tijd en voorkomt frustratie bij latere naamswijzigingen.

https://www.kvk.nl/starten/naamchecker/tool/

De Rechtsvormchecker:

Een online keuzehulp ondersteunt de starter bij het kiezen van de juiste rechtsvorm. Dit verkleint de onzekerheid en helpt de starter de juiste keuze te maken.

https://ondernemersplein.kvk.nl/keuzehulp-welke-rechtsvorm-past-bij-uw-bedrijf/

De Hernieuwde Gemeenschappelijke Inschrijving:

Bedrijfsgegevens worden eenmalig uitgevraagd. De starter wordt met één enkelvoudige registratie bediend en hoeft zich niet bij verschillende instanties te registreren.

En momenteel wordt gewerkt aan de realisatie van:

De Visuele Routekaart

De starter krijgt een persoonlijk overzicht op basis van criteria (startsituatie, rechtsvorm, branche, regio) met alle stappen en deadlines (1) wat er op welk moment geregeld moet worden, (2) wat aanbevolen wordt om te regelen en (3) bij welke organisatie men terecht kan voor meer informatie over een bepaald onderwerp. Dit geeft de starter overzicht, houvast en een gevoel van controle.

Administratie en fiscale verplichtingen

We bieden startende ondernemers duidelijk overzicht, betrouwbare informatie en handige ondersteuning voor hun administratie en belastingen. Zo zijn starters beter voorbereid zijn en maken ze minder fouten in hun aangiften. Daardoor besparen ze tijd en geld, en kunnen ze focussen op wat echt belangrijk is: hun onderneming.

Bang iets niet goed te doen met betrekking tot de Belastingdienst en de KVK-inschrijving. Daarom heb ik veel tijd besteed om alles goed uit te zoeken, ongeveer een jaar.