Congres Mens Centraal: vertrekpunt voor communicatie en dienstverlening

Werk je bij de overheid aan communicatie en/of dienstverlening? En wil je beter kunnen aansluiten op de leefwereld van mensen, zodat je ze echt van dienst kunt zijn? Zoek je tips en handvatten om concreet aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor het congres van het programma Mens Centraal 'vertrekpunt voor communicatie en dienstverlening' op donderdag 8 september 2022.

De Rijtuigenloods in Amersfoort is die dag het decor voor een programma vol inspiratie, ideeën en verhalen met als vertrekpunt: hoe stel je mensen centraal in overheidscommunicatie en -dienstverlening? Met de juiste handvatten kun je echt het verschil maken in het leven van mensen.

Programma

We starten de dag met een praktijkverhaal door Stella de Swart, gevolgd door het panelgesprek Mens Centraal met onder andere de ombudsvrouw van Rotterdam. Dolf Jansen rijgt als dagvoorzitter met humor en scherpe observaties het programma aan elkaar.

Na de lunch kun je deelnemen aan 2 workshops. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Vijf principes om jouw communicatie mensgerichter te maken’, ‘Trendactivatie workshop; de toekomst van dienstverleningsconcepten’ of ‘Levensgebeurtenis ik ga studeren: denk en doe mee’?

Na de workshops kun je blijven hangen voor de netwerkborrel. Je ontmoet mensen die werkzaam zijn in de communicatie en dienstverlening van gemeentes, ministeries, provincies, uitvoeringsorganisaties en waterschappen. We verwachten rond 18:00 de dag af te sluiten.

Bekijk het complete programma en lees meer informatie over de workshops.

Afsluiting programma Mens Centraal

Het programma Mens Centraal eindigt na 4 jaar als zelfstandig overheidsbreed programma. Maar het gedachtengoed, de werkwijze en ontwikkelde methodiek van het programma gaan door! Samen zorgen we voor informatie en dienstverlening meer op maat, vanuit de leefwereld van mensen. Digitaal waar het kan en met persoonlijk contact waar dat beter is. Het congres is de laatste bijeenkomst van het programma Mens Centraal. Hier staan geleerde lessen van de afgelopen jaren staan centraal en er is aandacht voor de officiële overdracht van onderdelen van het programma.

Details

Waar: de Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61 in Amersfoort (op loopafstand van het NS station).

Wanneer: donderdag 8 september 2022 van 10:00 uur tot 16:00 (met aansluitend een borrel).

Voor wie: of je nu bestuurder, communicatieadviseur of baliemedewerker bent. Iedereen die bij de overheid werkt in het veld van communicatie en/of dienstverlening is welkom.