Congres Mens Centraal: vertrekpunt voor communicatie en dienstverlening

Werk je bij de overheid aan communicatie en/of dienstverlening? En wil je beter kunnen aansluiten op de leefwereld van mensen, zodat je ze echt van dienst kunt zijn? Zoek je tips en handvatten om concreet aan de slag te gaan? Op het congres van het programma Mens Centraal 'vertrekpunt voor communicatie en dienstverlening' op donderdag 8 september 2022 stonden deze onderwerpen centraal.

De Rijtuigenloods in Amersfoort was die dag het decor voor een programma vol inspiratie, ideeën en verhalen met als vertrekpunt: hoe stel je mensen centraal in overheidscommunicatie en -dienstverlening? Met de juiste handvatten kun je echt het verschil maken in het leven van mensen.

Programma

We zijn de dag gestart met een praktijkverhaal door Stella de Swart, gevolgd door het panelgesprek Mens Centraal met onder andere de ombudsvrouw van Rotterdam. Dolf Jansen reeg als dagvoorzitter met humor en scherpe observaties het programma aan elkaar.

Na de lunch kon je deelnemen aan 2 workshops. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Vijf principes om jouw communicatie mensgerichter te maken’, ‘Trendactivatie workshop; de toekomst van dienstverleningsconcepten’ of ‘Levensgebeurtenis ik ga studeren: denk en doe mee’?

Na de workshops kon je blijven hangen voor de netwerkborrel. Je kon daar  mensen ontmoeten die werkzaam zijn in de communicatie en dienstverlening van gemeentes, ministeries, provincies, uitvoeringsorganisaties en waterschappen. We hebben rond 18:00 de dag afgesloten.

Bekijk het complete programma en lees meer informatie over de workshops.

Afsluiting programma Mens Centraal

Het programma Mens Centraal eindigt na 4 jaar als zelfstandig overheidsbreed programma. Maar het gedachtengoed, de werkwijze en ontwikkelde methodiek van het programma gaan door! Samen zorgen we voor informatie en dienstverlening meer op maat, vanuit de leefwereld van mensen. Digitaal waar het kan en met persoonlijk contact waar dat beter is. Het congres was de laatste bijeenkomst van het programma Mens Centraal. Hier stonden de geleerde lessen van de afgelopen jaren centraal en er was aandacht voor de officiële overdracht van onderdelen van het programma.