Superwrap® Schulden

Een superwrap is een nieuwe experimentele methode om inzicht te krijgen in lastige vraagstukken. In dit geval schulden. De Superwrap® Schulden is mogelijk gemaakt door de programma’s: Regie op Gegevens, Samen Organiseren en het programma Mens Centraal. 

Samenwerking studenten Hogeschool voor de Kunsten

De Superwrap® Schulden is gestart op 5 februari 2019 met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Deze samenwerking is ontstaan, omdat we verwachtten dat de onbevangenheid van studenten tot verfrissende inzichten kan leiden en ze vrij en creatief denken.

Aanpak

Tijdens de startbijeenkomst en werkbezoeken zijn de studenten ondergedompeld in het thema schulden. Ervaringsdeskundigen en experts uit het bedrijfsleven, hulpverlening, overheid, wetenschap en muziek- en theaterwereld hebben lezingen gegeven en interactieve sessies gehouden. Hierna zijn de studenten met een eigen opdracht aan de slag gegaan. De resultaten hiervan hebben zij tijdens de slotbijeenkomst op 28 maart 2019 gepresenteerd.

Resultaten in online filmfragmenten

Het hele proces en alle interviews met ervaringsdeskundigen, experts, hulpverleners en andere betrokkenen is gefilmd. Dit heeft ruim 90 filmfragmenten opgeleverd die u kunt bekijken op superwrap.nl/schulden.

Factsheet Superwrap® Schulden

Wilt u meer weten over de Superwrap® Schulden? Bekijk dan de factsheet Superwrap® Schulden.

Rol van het programma Mens Centraal

Het programma Mens Centraal is als opdrachtgever betrokken bij dit project.