Interactiecoaches

Een interactiecoach helpt uw organisatie om mensen centraal te stellen in communicatie en dienstverlening. Het is een collega die bij een andere overheidsorganisatie werkt en hier ruime ervaring mee heeft. Coaching aan de overheid, door de overheid dus. 

Wat doet een interactiecoach?

Een interactiecoach helpt in een kort traject om bestaande communicatie en dienstverlening te bekijken vanuit de leefwereld en behoeftes van mensen in plaats vanuit de eigen organisatie. Daarbij is er speciale aandacht voor het ontdekken van de behoefte van de mensen met wie uw organisatie contact heeft. Dit kan bijvoorbeeld door met deze mensen zelf in gesprek te gaan. Hun behoefte staat uiteindelijk centraal.

Wie zijn de coaches?

Interactiecoaches werken als senior adviseur (communicatie, dienstverlening, onderzoek, online) bij gemeenten, provincies, ministeries, uitvoeringsorganisaties en waterschappen. Zij zijn ambassadeur van de Interactiestrategie en hebben de kennis en vaardigheden om organisaties te helpen hun communicatie en dienstverlening in te richten vanuit de leefwereld van mensen. Met de interactiecoach brengt u een frisse blik uw organisatie binnen.

Wilt u hulp van een interactiecoach?

De hulp van een interactiecoach is kosteloos. Tijdens een intakegesprek bespreken we wat de interactiecoach voor uw organisatie kan betekenen. Belangrijke voorwaarden zijn dat uw organisatie bereid is kritisch naar de communicatie en dienstverlening van de eigen organisatie te kijken, samen te werken met andere overheidsorganisaties en capaciteit en budget beschikbaar heeft om onderzoek te doen en veranderingen door te voeren in het contact met mensen.

Wilt u interactiecoach worden?

Wilt u  zelf als interactiecoach aan de slag? En een organisatie helpen om interactie vanuit de leefwereld van mensen in te richten? Neem dan contact op!  

Rol van het programma Mens Centraal

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bereidt het programma Mens Centraal de inzet van interactiecoaches voor.